Afbeeldingen van filmtrucage

Voorbeelden van Chroma Keying en beeldbewerking
Bronvermelding: http://9gag.com/gag/some people are epic

In deze clip zie je de sprongen van de katjes die in de eindmontage zitten in de volgende clip.  

  Deze clip is een mooi voorbbeeld van trucage, chroma keying en een perfecte montage

 
Dit vind ik een geweldige videoclip en in de stamkroeg wordt hij vaak vertoond.
Madonna met La Isla Bonita met haar zigeuner vrienden in een geweldige life uitvoering.
Deze clip bestaat er in diverse uitvoeringen, ook met andere zigeuner vrienden.
   

  Deze clip uit de musical Jerry Springer is ook geweldig leuk met een tof ritme.

Jerry Springer: the opera is een Britse musical geschreven door Richard Thomas en Stewart Lee, gebaseerd op de tv-show The Jerry Springer Show. Deze musical is opmerkelijk door zijn Godslastering, de oneerbiedige behandeling van Joods-Christelijke thema's en surrealistische beelden, zoals een troep tapdansende Ku Klux Klan leden. De musical is volledig gezongen door, met uitzondering van de titel, Jerry, en een korte toespraak door het karakter Steve. Jerry wordt gespeeld door Harvey Keitel.
   

   
Het Warschau Concert

Vreemd genoeg wordt dit in een adem genoemd met klassieke muziek. Op sommige CD's kom je dit werk tegen tussen andere klassieke componisten zoals Tchaikovsky,Franz Liszt en Rachmaninov terwijl het eigenlijk gewone filmmuziek is.

Gecomponeerd in 1941 voor de film "Dangerous Moonlight" ook bekend als Suicide Squadron. Het belangrijkste thema is een volksliedje `buitenwerel`. De producenten wilden het tweede concert van Rachmaninov gebruiken maar ze veranderden van gedachte en de voorkeur ging uit naar originele soundtrack voor hun film maar ze wilden dat het geschreven werd in de geest van Rachmaninov.

Dus kozen ze voor Addinsell, ook bekend als de "nep Rachmaninov" en vroegen hem om de muziek te schrijven voor deze film die het verhaal vertelt over de liefde tussen een mooie concert pianist en een piloot. De actie vindt plaats in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog

bron: wikipedia

 


Beppie Kraft

De bekende Limburgse zangeres scoorde destijds met het lied In den Hiemel een gigantische hit.
Het is een heerlijke wals en wordt nog veel gedraaid op feestjes en partijen.


 
 

 
Barry White,

You're the first, my last, my everything een prachtig disconummer..........

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef. White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby. Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit. White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad. Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White aan een nierziekte.

bron: wikipedia

 

Yanni

Standing in Motion
(deze track is gebruikt bij de lasershow Vogelrock  in de Efteling maar dan in een kortere versie)

 

Yanni (geboren als Yiannis Hrysomallis, Grieks: Γιάννης Χρυσομάλλης, klassieke transcriptie: Giannis Chrysomallis) (Kalamáta, 14 november 1954) is een autodidactisch pianist, toetsenist en componist.

Hij kreeg Grammy-nominaties voor zijn album Dare to Dream in 1992 en in 1993 voor de opvolger In My Time. Zijn doorbraak kwam met het succes van de uitgave van Yanni Live at the Acropolis. Sindsdien heeft hij voor meer dan 20 miljoen mensen in meer dan 20 landen over de hele wereld zijn muziek ten gehore gebracht. Hij heeft wereldwijd meer dan 35 platina en gouden albums verkregen met de verkoop van meer dan 20 miljoen exemplaren. De regenten van de Universiteit van Minnesota verleenden Yanni het eredoctoraat van Doctor of Humane Letters. Hij studeerde aan de Universiteit van Minnesota, waar hij een BA in psychologie behaalde en een eredoctoraat verkreeg in de muziek.

bron: wikipedia