Sinds kort ben ik ook de webmaster van de het orkest Morava.

Blaaskapel  “Morava”

In 2010 is door een klein groepje mensen het orkest Morava opgericht. In Tilburg en omgeving bestond op dat moment geen orkest wat zich speciaal richt op de Tsjechische ofwel de Moravische muziek.
Met veel enthousiasme ging Morava van start. Er werden overal muzikanten vandaan gehaald om de ideale Tsjechische bezetting te bereiken. Helaas bleek dit niet zo makkelijk. Veel muzikanten begonnen enthousiast maar haakten om verschillende redenen ook snel weer af. De vele wisselingen van muzikanten maakten de vooruitgang moeilijk. Toch werden er al regelmatig leuke optredens verzorgd.  Op dit moment is de bezetting nagenoeg compleet en wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van het repertoire. Morava heeft anno 2016 een goede en stabiele bezetting die voor het hoogst mogelijke resultaat gaat. Er worden muziekstukken ingestudeerd met diverse leuke solo’s voor verschillende partijen. De ambitie om een kwalitatief goed orkest neer te zetten is nog steeds sterk aanwezig. Waarbij het plezier maken met elkaar zeker niet vergeten wordt.  

 


Voor deze stichting het gratis vervoer geregeld van een 20 FT Container van Tilburg naar Eindhoven. Daar werd deze geladen met gebruikte apparatuur en meubilair afkomstig van diverse onderwijsinstellingen zoals Fontys, Universiteit van Tilburg en anderen. Daarna is de container naar Rotterdam gebracht. De stichting droeg zelf de kosten voor het vervoer naar Gambia. Fontys collega Jan van Eck is sinds jaren medewerker van deze stichting en is zelf ook al vele malen in Gambia geweest en tijdens een gesprek kwam dit vervoer ter sprake. In Gambia is men zeer blij met deze goederen en worden weer volop ingezet in het onderwijs en andere projecten. Het vervoer van Tilburg naar Eindhoven en weer naar Rotterdam is uitgevoerd door GVT uit Tilburg. Wil Versteijnen wilde graag zijn naam verbinden aan dit transport waar wiij GVT erg dankbaar voor zijn.  

Ook dit jaar (2012) weer naar de Gay Parade geweest en het was weer een prachtige Canal Parade. alleen dit jaar zijn we ´s zaterdags ´smorgens vroeg met de trein vertrokken. We waren om 10:30 uur in Amstrerdam, even koffie gedronken in een kroegje en daarna naar onze plek op de brug voor een uitstekende plaats om al het moois te bekijken. Na de Canal Parade zijn we nog even Amsterdam ingedoken om te eten en nog wat te drinken. Daarna met de trein weer op tijd naar huis. Het was weer een mooie dag.   


Gay Parade Amsterdam augustus 2011
Voor de derde keer weer naar de Canal Pride  geweest in Amsterdam.  Dit jaar prachtig weer tot de laatste boot en daarna uitgaan in de Amsterdamse binnenstad, een groot feest. We waren vrijdag al in Amsterdam en s' avonds lekker gegeten bij een Italiaans restaurant en daarna even uit geweest.  Zaterdag op tijd op de brug op de Prinsengracht waar de optocht begint. Zoals gewoonlijk begon de toch een half uur eerder en het was een lust voor het oog. Prachtige kostuums, mooie groepen en veel muziek op de boten. Na afloop naar het centrum gelopen en op de Zeedijk een gezellige kroeg binnen gedoken. Het was gezellig en laat maar toch op tijd naar het hotel met de bus en de metro. Zondag uitgewaaid op Zandvoort en toen weer naar huis.

 

   


Een van de laatste activiteiten is het organiseren van een bezoek aan het Studiecentrum Kernenergie in Mol, België.
Naar aanleiding van een defecte spanningsstabilisator die werkt met Uraniumoxyde zijn we daar terecht gekomen. Het stukje Urdox werd aantroffen in een oude Amerikaanse radio waarvan de voeding defect was. Navraag bracht mij in contact met het SCK-Cen in Mol. Daar is een ondergronds laboratorium ingericht op 225 meter diepte waar men druk bezig is om te onderzoeken of opslag van hoog radio-actief afval mogelijk is in de kleilagen van de Belgische kempen. Ik heb een aanvraag ingediend om dit te kunnen bezoeken en we zijn met een klein groepje van 10 leden van het ORM op bezoek geweest.
Tijdens de ochtend zijn we op 225 meter diepte gaan kijken naar dit laboratorium en in de middag hebben we de BR1 bezocht, een luchtgekoelde kernreactor met grafiet als kern. In een andere kernreactor worden isotopen gemaakt voor ziekenhuizen. Kijk maar eens op de site: http:www.sck-cen.be

 

 

  Reporatge van het Eindhovensdagblad:

Tijdens een bezoek aan het radio-zendstation van de TUE Eindhoven kwam ik contact met een lid van de Veron. Hij vroeg of het mogelijk was om een radio schotel van 3,5 meter doorsnede van Ens naar Eindhoven  te transporteren gezien mijn andere hobby. Dat was een uitdaging, na wat omwegen en veel bellen en e-mailen heb ik de Koninklijke Saan uit Tilburg bereid gevonden om deze klus te klaren als sponsering voor de Veron! Op zaterdag 29 januari is de schotel opgehaald in Ens en naar Eindhoven gebracht. Deze schotel wordt in Eindhoven voorzien van de meest moderne ontvangst- en besturingsapparatuur om de grote radioschotel in Dwingeloo te gaan vervangen gedurende het onderhoud. Deze is dringend aan een opknapbeurt toe en gaat een jaar in onderhoud en het ministerie van economische zaken heeft daarvoor een budget toegekend van 880.000 euro. Deze grote schotel wordt beheerd door de Stichting Camras en die bestaat voornamelijk uit vrijwilligers en zendamateurs die deze schotel ter beschikking stellen voor onderwijs, eduactie en radioverbindingen over heel de wereld. Zie website http://www.camras.nl   klik op de foto voor meer foto's van het transport.

 

Voor het Olens Radiomuseum maak ik 4 x per jaar het tijdschrift De Marconist in de afgelopen 10 jaar. Ik doe dit samen met diverse redactieleden die mij de artikelen aanleveren en ik vervul de rol van hoofdredacteur. Het is een blad voor en door leden van het Olens Radiomuseum met verslagen van reparaties, tips en trucs, radiocursus, experimenten en andere activiteiten die met het museum te maken hebben. Het is dus een mix van onderwerpen en zeker niet te technisch. Onlangs heeft de Koninklijke Bibliotheek in Brussel besloten het blad op te nemen in hun collectie en daar zijn we trots op. Het wordt in Adobe Indesign gemaakt.. Leden van het museum krijgen het blad thuis gestuurd.
Zie http://www.radiomuseum-olen.be


Op de camping wil ik nog wel eens de discjocky uithangen. Ik heb menig avonden de muziek verzorgd in de Taverne van Camping 't Zand in het Brabantse Alphen.
Ook op camping Buitenlust en andere gelegenheden heb ik vaak muziek gedraaid. Maar door tijdgebrek heb ik voor deze activiteit bijna geen tijd meer.

Ook voor het likeur en frismuseum in Hilvarenbeek deed ik vrijwilligerswerk. Ik was gevraagd om hun website te gaan onderhouden, vroeger heb ik ook de eerste site voor hun gebouwd. Deze is later door het museum zelf overgenomen en onderhouden. Maar zo'n site onderhouden vraagt om tijdige aanpassingen, vernieuwingen, artikelen enz. Kortom daar komt toch wel het een en ander bij kijken. Ik schreef  mede de teksten, maakte indien nodig de foto's en paste de site aan.
Enige tijd geleden is het museum gesloten en is de oprichter helaas overleden.

Sinds 6 jaar rij ik mee in de Truck Tour Tilburg. Dit geweldig evenement vindt plaats in begin april en het is telkens weer een hele fijne ervaring op de gehandicapte medemens een leuke middag te bezorgen. We rijden dan 2 routes en in de pauze zijn we ergens te gast bij een bedrijf in Tilburg met de lunch en een feestelijk optreden van een artiest. Er doen zo'n 260 trekkers mee en de leden van de motorclubs zetten dan de kruisingen voor ons af zodat we vrije doorgang hebben. Alles wordt verzorgt door honderden vrijwilligers op die dag en er moet behoorlijk wat geregeld worden om de tour weer te laten rijden. Zie http://www.trucktourtilburg.nl

 

 

Ook ben ik vier jaar (1987 t/m/ 1990) actief geweest voor het NOS Journaal. Via Persbureau van Eijndhoven in Tilburg heb ik als geluidsman/editor gewerkt voor o.a. het Jeugdjournaal, NOS journaal, Den Haag Vandaag op diverse locaties in Nederland en België.
Ook werder er bedrijffilms geproduceerd. De golfoorlog in Irak maakte een einde aan deze werkzaamheden omdat ik er toen voor heb gekozen om terug te keren in het onderwijs.